Introvertált online marketinges?

Milyen is az introvertált személyiség?

"Hajlamosak lehetünk az introvertált emberekről azt hinni, hogy mivel kevéssé szerepelnek, ezért nem is fogják fel, hogy mi zajlik körülöttük. Ez nagy tévedés. Az introvertáltak ilyenkor éppen azzal vannak elfoglalva, hogy figyelnek, sok-sok ingert feldolgoznak, és belül érlelik a megoldást. Valójában az történik, hogy amíg nem érzik azt, hogy véleményük jól megfontolt lenne, addig nem fárasztják a többieket vele." (https://divany.hu/eletem/2019/03/20/introvertalt-jelentese/)

A fenti sorok nagyon jól mutatják, hogy milyen is az introvertált személy - én is az vagyok, és ráadásul online marketinggel foglalkozom egy olyan világban, ahol mindenkinek hangosnak és harsánynak kell lennie, különben nem tud érvényesülni.

Sokáig gondoltam én is ezt, és küzdöttem azzal, hogy ennek megfeleljek... csoportot vittem, saját FB-oldalt kezeltem, és élőztem, videóztam... de belül éreztem, hogy ez nem megy nekem... nem tudok kiállni és nem tudok megmondó ember lenni, mert nekem az nem komfortos. Ami viszont komfortos és amiben jó vagyok, az a személyes vagy azonline térben a négyszemközti beszélgetés és ötletelés, iránymutatás.

Kreatív marketingesként nem mindig ad lehetőséget ez a világ arra, hogy csendben, a háttérben intézve a dolgokat vezessünk, irányítsunk és segítsünk.

Egy introvertált személynek nem fontos, hogy folyamatosan beszéljen, hogy folyamatosan jelen legyen. Fontosak nekem is a kapcsolatok és a találkozások, de inkább a háttérben, egy kényelmes széken figyelve, gyűjtve az információt, és amikor szükséges, és fontos, akkor megszólalni. Nem érzem szükségét, hogy megmondjam mindenkinek, hogy mit és hogyan csináljon az online világban, hiszen mindenki egyedi, és az egyediségét csakis úgy lehet megmutatni, ha a hozzá való megoldásokat választja, és csinálja.

Online marketingesként minden nap találkozom lehetőségekkel, melyek adják magukat, hogy hozzá szóljak, hogy én is véleményt alkossak, de egy introvertált személy - mint én is - kétszer, sőt akár tízszer is meggondolja, hogy mit és hogyan nyilatkozik meg - már ha megszólal.

A megbízások is nagyrészt ott dőlnek el, hogy ki a hangosabb, vagy éppen ki az, aki sokat kampányolja magát - én nem fogom, nem teszem ezt meg, hiszen az pontosan szembe megy azzal, amilyen vagyok.

De akkor mégis hogyan lesznek munkáim?

Természetesen én is kilépek a háttérből, és megszólalok, de a megszólalásaim, a mondataim nem sablonosak, nem nagyot mondóak, hanem lényegre törőek, pontosan olyanok, amilyenek abban az adott helyzetben kellenek. És ezt nem azért mondom, mert óriási tapasztalatom van, hanem pontosan azért, mert a háttérben sokszor lejátszott gondolatok és mondatok jönnek és mennek, mindennek megvan a maga helye, és akkor írom és mondom, amikor eljön az én időm. Feleslegesen nem húzom mások idejét, és a magamét sem.

Introvertáltként ma nehezebb, hiszen mást vár el a világ, de akkor is és most is tartom magam ahhoz, amilyen vagyok, és azt és úgy csinálom, ahogyan nekem a legjobb. Ha te is introvertált vagy, ne keress kifogásokat, legyél olyan, amilyennek érzed magad... ha nem akarsz, nem mész el egy buliba, mert az fárasztó nekünk nagyon... és unalmas... nekünk a maximális odafigyelésű beszélgetések a legfontosabbak. A munkámban is ezt szeretem a legjobban, figyelni és hallani, nem a magam verzióját mantrázni és erőltetni. Akinek a másik oldalra van szüksége, az megy oda, ahol a leghangosabbak...

Nem szeretek telefonálni, pontosan az introvertáltságomból fakad: találkozzunk személyesen vagy írjanak nekem levelet, mert az az én terepem, telefonban nem tudok koncentrálni, figyelni, az nem az én terepem :) - vicces, pedig beszédből áll a napom, de mégsem!

A legjobb, hogy mindenki megtalálja a neki való megbízást és a megbízás megtalálja a neki való kivitelezőt.


ui.: A képet is azért választottam, mert egy introvertált ilyen, elkülönül, távol mindentől, de mégis a legjobb helyen, a legjobb kilátással, a legjobb perspektívát látja :)