Követed a szabályokat vagy sem?

Követed a szabályokat a marketingedben vagy sem?

Szabályokat követni a marketingben is egy fontos kérdés, de fontos tudnod, hogy te melyik tábort erősíted: azokét, akik tűzön-vízen át mennek a szabályok mentén, nem számít, hogy sikerül-e vagy sem, vagy pedig hagyod, hogy a megérzésed, az intuíciód hasson rád.
Napról napra találkozom ezzel a fontos kérdéssel, és sokan gyorsan elsiklanak felette.
Az én meggyőződésem szerint a szabályok azért vannak, hogy legyen miket újraírni, vagy adjanak egy mankót, ami alapján a sajátodat kialakítod a marketingedben.
Mit is jelent ez?
Az online marketing egy nagyon gyorsan változó világ, szinte napról napra új dolgok jönnek ki, új dolgokat hoznak be, és neked mindig naprakésznek kell lenned, hogy tudd, mik a trendek.
De vajon ez jó neked?
Ez is egy szabály: kövesd a vezéreket, akik megmondják, hogy mit kell csinálnod, hogyan marketingezz!
De!
Biztos, hogy neked is az a legjobb módszer, ha követed az előtted levőket?
Mi történik, ha neked az az út nem jön be?

Én azt mondom, hogy fontos tudnod, hogy a világban mi történik, hogyan alakul pl. a posztolási technika, mik a trendek a hirdetésben, hogyan szerezz Instagramon még több követőt... de, a legfontosabb, hogy tudd, te hogy érzed magad közben!

Miért is vagy fontos te?

Te vagy a márkád, a szolgáltatásod arca, tulajdonosa, megtestesítője! Ha te nem érzed magad jól, az azonnal hatással van a vállalkozásodra, a kommunikációdra!
És ezt a követők, a vásárlók is azonnal megérzik, látják!
Tehát, első feladat: gondold végig, hogy mi az, ami neked komfortos! Mi az, amiben jól érzed magad: szeretsz videót csinálni? Akkor legyen egy videós megosztó felhasználói oldalad! Inkább fotózod a termékeid? Akkor kérj meg valakit, aki helyetted megírja a szöveget!
Mindenre van megoldás, de nem kell követni a szabályokat, hiszen azok lebilincselhetnek, és olyan hatással lehetnek rád, mellyel megálll esetleg az értékesítés, nem jön több vásárló, nem jön több érdeklődő... csak figyeld meg!

Én azt mondom, hogy a szabályok arra vannak, hogy tudjunk róluk, és pont.

Mindenkinek saját magának kell rájönnie, hogy a szabályokat követi-e vagy sem az online világban. De! A legfontosabb: az online világ hamar elpártol tőled, gyorsan megsértődnek a követők, ha olyat kezdesz csinálni és úgy, ahogyan eddig nem tetted...